Snelle bepaling van de frisheid van veldsla: Van laboratoriummeting naar praktisch bruikbaar toestelPrint
Dit bericht werd geplaatst in Koelen - bewaren - verpakken en commercialiseren, Thema op .
Voor het goede imago van de Vlaamse veldsla is het van belang dat deze zo vers mogelijk op de veiling wordt aangevoerd. Een vers product is immers belangrijk voor een goede houdbaarheid, met beperkte verliezen in de distributie en een hogere kwaliteit bij consumptie, met tevreden consumenten tot gevolg. In het IWT-project ‘Verbetering van de houdbaarheid van veldsla en kropsla’ gaan het VCBT, Inagro en het Proefstation voor de Groenteteelt samen op zoek naar de achterliggende factoren die de frisheid van veldsla beïnvloeden, met de bedoeling deze frisheid te verbeteren. De frisheid wordt niet-destructief gemeten met Vis/NIR-reflectantiespectroscopie, en wordt uitgedrukt in aantal dagen bewaring sedert de oogst.
Lees hier verder als abonnee.