
Inspiratiesessie en netwerkmoment ‘Valorisatie van reststromen bataat’ – Kruisem
april 24 @ 15:00 - 18:00
Bataattelers kampen met grote reststromen. Om deze te valoriseren, verenigen ze zich binnen de operationele groep VALOBAT, gecoördineerd door Viaverda en AgroFoodNature HoGent. VALOBAT brengt het potentieel van reststromen voor de agrovoedingsindustrie in kaart en zoekt actief naar voedingsbedrijven die innovatieve producten met lokale bataat willen ontwikkelen.
Programma
15.00 uur Ontvangst
15.15 uur De teelt van bataat in Vlaanderen, A. Tack (Viaverda)
15.45 uur Marktverkenning: gebruik van bataat in voeding, E. Van Bavegem (AgroFoodNature HOGent)
16.15 uur Inspirerende voorbeelden:
– Verwerking van reststromen tot feed en food – Trotec, Veurne
– Soepen van geredde groenten – Solomon, Mechelen
– Innovatie in voedingsproducten en productieprocessen – Food Pilot, Melle
17.00 uur Netwerkmoment: receptie met bataatproevertjes – feestzaal ‘t Molenhof
Praktisch
Datum: donderdag 24 april, van 15.00 tot 18.00 uur
Locatie: Viaverda, Karreweg 6, 9770 Kruisem
Deelname is gratis, inschrijven via viaverda.be/agenda.